Brioşe cu glazură de ciocolată
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 550 g făină, 150 g zahăr, 135 g unt, 75 ml ulei, 150 ml lapte, 3 ouă, sare, praf de copt, 100 g ciocolată albă, 100 g ciocolată neagră, 30 g nucă de cocos, rom, zahăr vanilinat, decor de zahăr colorat, fructe confiate, compot de ananas.
Mod de preparare: Într-un castron, se amestecă făina cu un praf de sare, o jumătate de pliculeţ cu praf de copt, zahărul tos şi zahărul vanilinat.
Într-un vas separat, se amestecă 125 g unt topit şi răcit cu uleiul de măsline, laptele şi ouăle. Se mixează pînă cînd rezultă o compoziţie omogenă, se adaugă amestecul de ingrediente uscate şi se mixează încă o dată.
Ciocolata albă se rupe în bucăţele şi se adaugă la compoziţie, împreună cu nuca de cocos.
Se ung forme de brioşe cu ulei, se toarnă compoziţie şi se introduc formele în cuptor. Se coc 25-35 de minute la foc mediu, se scot şi se lasă să se răcească.
Într-un ibric, se face o glazură din ciocolata neagră tăiată bucăţi, o lingură de rom şi restul de unt.
Se fierbe timp de cinci minute, se lasă puţin la răcit şi se toarnă peste brioşe. Se presară decorul din zahăr şi se servesc.
În aluat, se mai pot adăuga fructe confiate sau ananas din compot.
|