Brioşe cu măsline
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 350 g măsline negre, 200 ml ulei de măsline, 250 ml iaurt, 500 g făină, 3 ouă, rozmarin, 1 legătură ceapă verde, 2 căţei de usturoi, 1 ardei capia verde, praf de copt, sare, piper, mărar, smîntînă, ceapă verde.
Mod de preparare: Măslinele negre se curăţă de sîmburi, se toacă mărunt şi se pun într-un castron.
Ardeiul capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în cubuleţe. Ceapa verde şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Într-un castron mai mare, se mixează ouăle pînă cînd îşi dublează volumul, se adaugă uleiul, iaurtul, sarea şi piperul după gust.
Se presară un pliculeţ cu praf de copt şi făină şi se mixează timp de cinci minute. Se adaugă ceapa, rozmarinul şi usturoiul tocat, cubuleţele de ardei, măslinele tocate şi se amestecă bine cu o lingură.
Se ung forme de brioşe cu ulei, se toarnă compoziţie şi se nivelează.
Se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu timp de 30-45 de minute, încercînd cu o scobitoare dacă sînt gata.
Se pot servi calde sau reci cu un sos din smîntînă, ceapă verde şi mărar tocat.
|