Brioşe cu struguri
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 350 g faina, 5 oua, 250 g zahar tos, 3 linguri cu miere, 100 ml ulei, 2 pliculete cu zahar vanilinat, praf de copt, esenta de lamaie, un praf de sare, coaja rasa de la o lamaie, struguri, miezuri de nuca, menta.
Mod de preparare: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilinat pana cand isi dubleaza volumul. Albusurile se mixeaza impreuna cu sarea pana cand nu mai cad de pe bratele mixerului. Se amesteca galbenusurile cu mierea, esenta si coaja de lamaie, se adauga faina amestecata cu o jumatate de pliculet cu praf de copt si se mixeaza totul. Se adauga albusurile si se amesteca cu o lingura de lemn ca sa nu se lase compozitia.
Se asaza intr-o tava formele de briose, se ung cu ulei, se toarna compozitia pana la jumatatea lor si, in mijlocul compozitiei, se asaza cate doua sau trei boabe de struguri si putina menta tocata. Se introduce tava in cuptor si se coc. Sunt gata cand au devenit aurii la suprafata.
Se mai pot adauga si miezuri de nuca tocate.
|