http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de vită sau porc"

Broccoli cu şuncă şi maioneză

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 800 g broccoli, 1 ceapă, 300 g şuncă afumată, ulei, vegeta, maioneză, smîntînă.

Mod de preparare: Broccoli se taie bucăţele sau se rupe în bucăţi mai mici, iar cozile se taie mărunt. Se pune o ceapă roşie mare (e buna şi cea albă) tăiată mărunt în castronul cu broccoli şi se lasă la frigider după o zi pe alta. Dimineaţa se pregăteşte. Se taie şunca afumată (e bună şi neafumată) în bucăţele şi se prăjesc în ulei cu puţină vegeta. Se pun peste broccoli cu tot cu uleiul care rămîne (se pune puţin ulei în tavă cînd se prăjeşte şunca), se amestecă tot şi se pune maioneza şi o lingură de smîntînă (la alegere).
Se serveşte a doua zi.