http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Budincă cu ciuperci
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci, 100 g unt, margarină sau untdelemn, 50 g ceapă, mărar, pătrunjel, 1/2 linguriţă de sare, 1 vârf de cuţit piper, 200 ml smântână, 150 g franzelă, 300 ml lapte, 50 g făină, 4 ouă mari sau 5 ouă mijlocii, 100 g caşcaval, brânză telemea.

Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se căleşte, 2 minute, în toată grăsimea; se adaugă ciupercile bine spălate şi tăiate în felii, sarea, piperul. Se lasă la foc mic, acoperite, până când scade complet apa ce o lasă ciupercile.

După ce s-au răcit, se adaugă franzela muiată în lapte (până când îl absoarbe în întregime) şi, apoi, brânza rasă, bine zdrobită cu furculiţa, smântâna, gălbenuşurile, făina, frunzele de pătrunjel şi mărar tăiate mărunt şi se amestecă bine. Dacă nu s-a pus brânză telemea, se adaugă 1/2 linguriţă sare.

Albuşurile bătute spumă se amestecă usor cu compoziţia, numai prin răsturnare, cu telul, însă nu prea mult, apoi se deşartă într-o cratiţă de 2 l, unsă bine cu margarină solidă şi tapetată cu pesmet.

Se coace în tavă cu apă fierbinte, introdusă din timp în cuptorul bine înfierbîntat. După ce s-a rumenit bine timp de 40-50 min., se răstoarnă pe platou şi se presară cu parmezan.

Se serveşte fierbinte.