Budincă cu nucă de cocos rasă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Pentru aluat: 3 oua, 2 linguri lapte, 50 g unt, 80 g nuca de cocos rasa, 50 g zahar.
Pentru sos: 1 lingurita cu varf de coaja rasa de portocala, 2 linguri smantana dulce, 50 g ciocolata amaruie, 50 g ciocolata cu lapte, 1 lingura lichior, frunze de menta (pentru decorat), unt (pentru forme).
Mod de preparare: Aluatul: Se pun intr-un castron untul si zaharul si se freaca bine de tot. Se adauga 2 galbenusuri, nuca de cocos rasa, laptele si la urma se incorporeaza, amestecand usor, 3 albusuri batute spuma.
Se incinge cuptorul la 200 grade C si se pune un vas cu apa (plin pe jumatate), pentru bain-marie.
Se ung 4 forme mici (de budinca), se toarna in ele compozitia (pana la 1 cm de la margine) si se pun in vasul cu apa. Dupa ce apa incepe sa clocoteasca, se lasa sa fiarba circa 30 de minute.
Sosul: Se fierbe coaja de portocala in putina apa - circa 3 minute - si se scurge intr-o strecuratoare. Se pune ciocolata pe foc mic, se lasa sa se topeasca si apoi se adauga lichiorul, smantana dulce si coaja de portocala.
Se rastoarna budincile pe farfurii, se toarna peste ele sosul de ciocolata si se decoreaza cu frunze de menta.
|