Budincă de cartofi (II)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legatura ceapa verde, 2-3 morcovi, 100 g iaurt, 400 g smantana, 2 galbenusuri, sare, piper, 1 varf de cutit nucsoara, 1 varf de cutit chimen, 1 varf de cutit curry, cateva codite de ceapa verde, 2 linguri unt, 100 g cascaval ras.
Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri, iar ceapa verde - rondele. Morcovii se dau pe razatoarea mare. Intr-un castron se amesteca bine iaurtul cu smantana si galbenusurile, se condimenteaza cu sare, piper, chimen, curry si nucsoara si se adauga coditele de ceapa taiate fasii. Se unge cu unt o forma de budinca, se amesteca legumele cu un rantas preparat din putina faina rumenita in unt si stinsa cu apa sau lapte. Se pune compozitia in forma, se toarna peste ea sosul de iaurt + smantana + galbenusuri, se presara cu cascavalul ras si se baga in cuptorul incins la 180-200 grade C. Se lasa budinca 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos.
Se scoate din cuptor si se serveste fierbinte, ca felul unu sau ca garnitura langa peste ori fripturi.
|