Budincă de cartofi cu caşcaval afumat
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg cartofi, 350 g cascaval afumat, 4 felii subtiri de bacon, 40 g unt, sare, piper.
Mod de preparare: Curatati cartofii de coaja si taiati-i rondele (nu foarte subtiri). Nu-i spalati dupa ce i-ati curatat, pentru a nu indeparta amidonul care serveste ca liant.
Incingeti cuptorul la 210 grade C si ungeti cu unt o forma de budinca. Taiati cascavalul bucatele.
Asezati pe fundul formei un strat (de circa 2 cm) de felii de cartofi, sarati, piperati si acoperiti-le cu bucatele de cascaval. Continuati sa alternati straturile pana ce se epuizeaza ingredientele, intercaland si un strat de bacon.
Dati budinca o ora la cuptor. Cand s-a rumenit frumos, scoateti-o fierbinte din tava si serviti-o imediat.
|