Budincă de cartofi cu franzelă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Ingrediente: 300 g cartofi, 100 g franzela, 200 ml lapte, 300 g brinza de vaci sau 250 g brinza telemea desarata putin, 100 g unt sau margarina, 200 ml smintina, 50 g faina, 4 oua mari, marar.
Mod de preparare: Cartofii, curatati de coaja si apoi cintariti, se taie in jumatati si se fierb ia apa clocotita cu putina sare, sau se fierb in coaja, se curata si apoi se cintaresc; se zdrobesc bine cu furculita sau cu strivitorul, cit sint fierbinti.Franzela se inmoaie in tot laptele, pina cind il absoarbe.Dupa ce cartofii s-au racit, se adauga franzela nestoarsa, galbenusurile, untul moale, smintina, faina, mararul taiat marunt, brinza de vaci maruntita sau telemea rasa si se amesteca bine; daca nu s-a pus brinza telemea,se pune o lingurita de sare fina.Albusurile batute cu spuma, se adauga in compozitie, se amesteca usor cu telul in forma de para, prin rasturnare de jos in sus. Compozitia se desarta intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu margarina solida si tapetata bine cu pesmet sau faina.Se coace ca si budinca cu sos alb si brinza si se serveste la fel.
|