http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Budincă de cartofi cu mere
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 cartofi mari, 3 mere potrivite (mai verzi), 1 ceapa mijlocie, 1/2 ceasca de cascaval ras, 1 ceasca smantana, 1/4 lingurita nucsoara pisata, piper negru macinat.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180¡C si se unge o forma termorezistenta cu unt topit sau cu ulei. Se curata cartofii si se taie felii groase de 5 mm, iar merele curatate se taie mai intai in sferturi si apoi in felii (tot de 5 mm grosime). Ceapa se taie rondele fine. Se pun - alternativ - cate un strat de cartofi, unul de mere si unul de ceapa (ultimul strat este de cartofi), se acopera fiecare strat cu cascaval ras si smantana, se presara nucsoara si piper si se da budinca la cuptor. Se coace 45 de minute, pana ce se rumeneste frumos si se serveste imediat.
Atentie: ca sa nu se innegreasca merele si cartofii, se stropesc cu apa si lamaie si se zvanta cu un servet de bucatarie.