Budincă de ciuperci (I)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci, 3 oua, 3 linguri smintina, 4 felii franzela groasa de doua degete, 3/4 pahar lapte, 2 linguri unt, 1 1/2 lingura marar si patrunjel tocat, sare, piper (facultativ), sos de lapte.
Mod de preparare: Ciupercile curatate si spalate se taie feliute mici si foarte subtiri si se inabusa in unt. Se dau apoi prin masina de tocat impreuna cu franzela muiata in lapte. Se pune pasta obtinuta intr-un castron si se amesteca cu verdeata, sare, piperul, galbenusurile si smintina. La sfirsit se adauga albusurile batute spuma, amestecind usor. Se toarna compozitia intr-o forma cu capac, se asaza forma intr-un vas cu apa clocotita si se lasa pe foc sa fiarba 30 minute, din momentul cind incepe apa sa clocoteasca din nou Se rastoarna pe o farfurie si se serveste cu sos de lapte.
|