http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Budincă de ciuperci (II)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 9 ouă, 375 g smântână, 9 linguri maioneză, 425 g făină, 1 plic praf de copt, 3 cepe, 2 cutii ciuperci, sare, piper, 100 g caşcaval.

Mod de preparare: Din ouă, smântână, maioneză, făină, praf de copt se face un aluat ca o smântână groasă.

Umplutura: ceapa tocată se aureşte în ulei, se adaugă ciupercile tăiate şi se mai prăjesc 5 min. Se adaugă sare şi piper după gust. Se răceşte.

Tava 30x24 se unge cu unt (margarină) şi se înfăinează. Se toarnă în tavă 2/3 din aluat. Se netezeşte şi se acoperă cu umplutura. Caşcavalul ras se presară peste ciuperci. Se acoperă cu restul de aluat.

Se coace 45 min. sau până ce se aureşte.

Se poate face umplutura în acelaşi mod, dar folosind varză în loc de ciuperci.