http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Budincă de fasole verde cu cârnaţi

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg fasole verde, 2 cepe, 2-3 cîrnaţi afumaţi, 50 ml lapte, 3 ouă, 1 lingură făină, ulei, 1 felie caşcaval, 1 legătură pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Curăţaţi fasolea, o spălaţi şi o puneţi la fiert în apă cu sare. Separat, curăţaţi ceapa, o tăiaţi mărunt şi o puneţi să se călească în ulei încins. Tîiaţi felii şi cîrnaţii, îi adăugaţi peste ceapa aurită şi le mai lăsaţi cîteva minute pe foc. Cînd fasolea este fiartă, o strecuraţi bine, o amestecaţi cu ceapa şi cîrnaţii şi le puneţi pe toate într-un vas care încape în cuptor. Amestecaţi apoi gălbenuşurile cu laptele, făina, verdeaţa tăiată mărunt şi la urmă puneţi albuşurile bătute spumă. Turnaţi compoziţia peste fasole, radeţi caşcavalul deasupra şi daţi budinca la cuptor pentru 30 de minute.