http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Budincă de legume
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg roşii, 3-4 cepe, 3 morcovi mai mari, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ţelină potrivită, 2 cartofi potriviţi, 1-2 vinete (una mare sau două mici), 3 ardei graşi (sau 2 gogoşari), sare, pătrunjel verde, mărar, coriandru (opţional), ulei.

Mod de preparare: Într-un vas de Jena, se pun legumele în straturi, fără grăsime, după cum urmează: 1/2 kg roşii tăiate felii rotunde, cepele tăiate rondele sau peştişori, morcovii tăiaţi rondele subţiri, rădăcina de pătrunjel şi ţelina tăiate rondele subţiri, vinetele tăiate felii rotunde şi prăjite în ulei, ardeii graşi tăiaţi rondele. Deasupra se aşază restul de roşii tăiate rondele. Sarea şi celelalte condimente se pun în funcţie de gust (de exemplu: peste roşii, pătrunjel verde tocat; peste ceapă, coriandru etc). Se dă vasul la cuptor, la foc potrivit, şi se lasă să se înăbuşe până scade zeama. Mâncarea este gata atunci când furculiţa intră cu uşurinţă prin toate straturile. Se lasă să se răcească puţin, apoi se răstoarnă pe un platou.
Se serveşte caldă sau rece, ca fel principal de post sau ca garnitură la friptură