Budincă de macaroane cu ciuperci
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 300 g macaroane, sare, 3 cepe mari, 3 linguri ulei de masline, 500 g ciuperci, piper, 75 g praz (tulpini subtiri), 6-8 frunze de salvie, 3 fire de busuioc. Pentru glazura: 3 oua, 1/4 l lapte, 150 g telemea proaspata (nesarata), ierburi aromate, 2 linguri de parmezan (cascaval) ras.
Mod de preparare: Se fierb macaroanele (al dente) in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Ceapa, curatata si taiata in patru, se caleste intr-o lingura de ulei incins (pana devine sticloasa), dupa care se scoate din tigaie. Se taie ciupercile felii mai mari, se rumenesc in uleiul ramas si se gusta de sare si piper.
¥ Prazul, curatat si spalat, se taie fasii, salvia si busuiocul se toaca marunt si se amesteca toate cu ceapa calita si ciupercile. Se sareaza, se pipereaza si se pun intr-o forma termorezistenta.
¥ Deasupra se toarna glazura (ouale, laptele si branza batute bine), se acopera forma cu o folie de aluminiu si se baga la cuptorul incins. Budinca se coace (la 170 grade C) circa 45 de minute.
Se scoate din cuptor, se presara cu parmezan sau cascaval ras si se mai coace - fara folie - inca 10 minute.
|