Budincă de macaroane cu şuncă (II)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 300 g macaroane, 150 g sunca de Praga, 200 g parmezan sau cascaval, 200 ml frisca nebatuta (smantana dulce), 3 galbenusuri, sare, piper, nucsoara.
Mod de preparare: Se fierb macaroanele "al dente", in apa cu sare. Se taie sunca felii si se rade parmezanul (cascavalul). Se amesteca bine frisca sau smantana cu galbenusurile si jumatate din branza rasa, se adauga fasiile de sunca si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. In compozitia astfel preparata, se incorporeaza macaroanele fierte si scurse, apoi se rastoarna intr-o forma de budinca (termorezistenta) si se presara cu restul de cascaval. Se baga la cuptorul incins la 200 grade C si se coace, pana ce s-a rumenit frumos.
Se serveste imediat.
|