http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Budincă de mălai cu brânză de vaci
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g brinza de vaci, 300 g smintina, 5 oua, 2 pahare malai, 1 pahar faina, 1 lingura zahar, 1 lingurita rasa sare, 1/2 pachet praf de copt, 1 lingura unt.

Mod de preparare: Se freaca brinza de vaci cu galbenusurile puse pe rind, se adauga smintina, sarea, zaharul, faina, praful de copt stins cu putina zeama de lamiie si malaiul cernut. Cind totul este bine amestecat, se adauga albusurile batute spuma, incorporindu-se usor. Se ia o tava potrivita, se unge cu unt, se toarna compozitia si se pune la cuptor cca 30 minute. Budinca este gata cind s-a rumenit frumos deasupra si pe margini.
Se serveste imediat.