Budincă de orez cu mere
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 cesti de orez (cu bobul rotund), 7 cesti lapte, 4 linguri miere, 1 baton de vanilie, 4 galbenusuri, 1 varf de cutit sare, 2 mere (mai moi), unt sau margarina pentru forma, 4 linguri dulceata sau marmelada de afine, 50 g stifturi de migdale, cateva bucatele de unt pentru pus deasupra.
Mod de preparare: Se spala orezul sub jet de apa, se scurge bine, se pune intr-o cratita impreuna cu laptele, mierea si batonul de vanilie (crestat pe lung) si se lasa sa se umfle - la foc mic - circa 30-40 de minute. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si se incorporeaza galbenusurile. Se curata merele, se taie in doua si se asaza intr-o forma de budinca unsa cu unt sau margarina. Peste fiecare jumatate se pune cate-o lingurita de dulceata de afine si se presara cateva stifturi de migdale. Se toarna orezul in forma (de jur-imprejurul merelor), se pun din loc in loc bucatele de unt si se baga in cuptorul incins la 180-200 grade C. Se rumeneste 15-20 de minute si se serveste imediat.
|