http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 felii de pîine, 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 150 g brînză de vacă, 2 ouă, 1 lingură unt, 1 lingură smântână, 200 ml lapte, sare, 1 legătură verdeaţă.

Mod de preparare: Tai pâinea bucăţele pe care le înmoi apoi în lapte şi le presezi bine. Cureţi morcovii şi pătrunjelul, le dai pe răzătoare şi le fierbi înăbuşit în apă cu sare şi unt. Amesteci apoi gălbenuşurile cu pâinea, brânza de vaci şi legumele fierte, adaugi şi albuşurile spumă şi pui compoziţia într-o cratiţă unsă cu unt. Aşezi cratiţa într-o tavă cu apă şi dai budinca la cuptor pentru 30 de minute să fiarbă la bain-marie.