http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Budincă de papanaşi

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg brinza de vaca, 3 oua, 3 linguri rase de gris, 1 pahar mare smintina, 2 linguri faina, sare.

Mod de preparare: Se da brinza prin sita sau se sfarima bine cu furculita, se amesteca cu ouale intregi, puse unul cite unul, grisul, faina si sarea. Din ľ din compozitie se prepara papanasi: se pun in apa clocotita cu lingurita in forma de galuste si se lasa sa fiarba. Papanasii sint fierti cind, dupa ce s-au ridicat deasupra, mai dau 1-2 clocote. Se scot cu lingura de spuma si se asaza in forma unsa si presarata cu pesmet: un rind de papanasi fierti, un strat din compozitia oprita nefiarta, la care s-a mai adaugat 3 linguri de smintina. Se umple forma, deasupra trebuind sa ramina un rind de papanasi. Se da la cuptor potrivit.
Se servesc cu smintina si cascaval ras.