Budincă de piersici
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 kg piersici (mai galbene), 600 ml lapte, 2 lamai, 4 oua, 60 g zahar, 70 g faina, 40 g unt, un baton de vanilie, un varf de cutit de sare.
Mod de preparare: Se rade coaja de lamaie, se pune laptele pe foc si, cand da in clocot, se introduc batonul de vanilie (despicat pe lung) si coaja de lamaie.
Se ia vasul de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa sa se infuzeze 15 minute.
Intr-un castron se pun ouale, zaharul, sarea si se bat bine pana ce incep sa se albeasca. Se adauga faina, se amesteca, apoi se toarna laptele si se amesteca din nou.
Se spala piersicile, se taie lamele si se aseaza pe fundul unei forme unsa cu putin unt. Deasupra se toarna amestecul de lapte si se presara cu bucatele din untul ramas.
Se baga la cuptor si se coace circa 30 de minute.
Se serveste rece.
|