http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Budincă de salată verde cu smântână
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 salate, 4 ouă, 50 g unt, 100 g caşcaval, 150 g smântână, piper, sare, pesmet, nucşoară, 50 ml vin alb.

Mod de preparare: Speli salatele, le desfaci foile, le opăreşti 2 minute şi după ce s-au răcit le tai fâşii de 2-3 cm lăţime. Tai caşcavalul cubuleţe şi îl amesteci cu salatele, vinul şi gălbenuşurile. Potriveşti de sare, piper şi nucşoară şi la sfârşit încorporezi albuşurile bătute spumă. Ungi cu unt un vas rotund, îl tapetezi cu pesmet, torni compoziţia cu salată şi o coci la foc iute aproximativ 30 de minute. Aduci budinca la masă cu smântână alături.