http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Budincă de spanac cu ciuperci
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg spanac, 300 g cascaval ras, 4 oua, 400 g ciuperci fierte si taiate felii, o lingura faina, 1/2 ceasca lapte, 2 linguri unt, pesmet.

Mod de preparare: Ciupercile se spala si se pun cu unt sa fiarba înabusit pana scade zeama ce o lasa. Se spala foarte bine spanacul, se pune sa fiarba în apa clocotita cu putina sare, se scurge, se toaca si se amesteca bine cu o lingura cu faina si o jumatate ceasca cu lapte. Se pune sa fiarba pana se îngroasa si se da deoparte sa se raceasca. Se adauga untul, cascavalul ras si galbenusurile batute. Se amesteca, apoi se adauga si albusurile spuma amestecand usor. Se unge o forma cu unt, se presara pesmet, se pune un rand de spanac, un rand de ciuperci si se repeta pana se termina. Ultimul rand trebuie sa fie de spanac, peste care se presara cascaval ras. Se da la cuptor.