Budincă de varză dulce cu cârnaţi
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 kg cartofi rezistenti la foc, sare, 600 g varza alba (dulce), 150 g cascaval sarat, 400 g smantana, 3 oua, 1-2 lingurite mustar, piper si chimen macinate, 400 g carnati afumati.
Mod de preparare: Se spala bine cartofii si se fierb cu coaja in apa sarata, 15 minute.
Se curata varza de frunzele exterioare si de cotor, se spala, se taie in patru, i se scoate coceanul, apoi sferturile se taie fasii, iar fasiile in bucati cam de 3/3 cm. Se fierb 5 minute in apa sarata, se pun sa se scurga in sita.
Se curata cartofii si se taie felii. Se rade cascavalul. Se amesteca smantana cu ouale si mustarul, se adauga jumatate din cascaval, sare, piper si chimen.
Se porneste cuptorul.
Se taie carnatii in bucati de 2 cm si se prajesc usor. Se unge forma cu unt.
Se asaza, pe rand, in ea, un strat de cartofi, 2-3 linguri de oua cu smantana, un strat de varza si de carnati, apoi iarasi smantana cu oua. Se continua la fel pana ce ingredientele se sfarsesc. Deasupra se toarna smantana ramasa si restul de cascaval. Se coace la treapta a treia, 40 de minute.
|