Bule de varză cu carne
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 350 g carne, 1 kg varză dulce, 1 lingură grăsime, 3-4 cepe, 1-2 ouă, 1 pahar smîntînă, pesmet, sare, verdeaţă, 4-5 roşii (suc de roşii, bulion).
Mod de preparare: Se desface varza în foi, se fierbe în apă clocotită cu sare. Se aşează 2-3 foi suprapuse, se pune la mijloc o lingură de tocătură preparată astfel: carnea înăbuşită cu ceapa se trece prin maşina de carne şi se amestecă cu 1-2 ouă, sare, piper, verdeaţă. Se strâng foile de varză peste carne, se dă formă rotundă şi se stoarce bine. Se dă prin faină, ou şi pesmet şi se prăjesc. Se aşează apoi în vasul special care merge la cuptor, se toarnă deasupra zeamă de roşii şi se dă la cuptor să scadă. Se adaugă smântâna, se mai lasă să se rumenească.
Bulele se servesc fierbinţi cu smântâna pe deasupra şi cu mămăliguţă.
|