Bulete din cod file
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 350 g cod file, sare si piper, 1 avocado, 2 lingurite hot sos, zeama de la 1/2 lamaie, 1 rosie, frunze de busuioc, 75 ml ulei de masline.
Mod de preparare: Codul se condimenteaza cu sare si piper si se pune in steamer (se fierbe in abur) pana cand este deajuns de patruns (aprox. 10 min). Cand este gata se transfera intr-un castron si se zdrobeste cu furculita.
Avocado se spala, se taie in doua, se scoate samburele, cu o lingurita se scoate miezul si se adauga peste peste.
Peste fileul de cod si avocado, se adauga zeama de lamaie, sosul iute, sare si piperul, se zdrobeste si se amesteca bine.
Cu o lingura uda, se ia din compozitie, formandu-se bulete, care se aseaza frumos pe un platou.
Rosia se spala, se taie un disain decorativ si se indeparteaza miezul si semintele. Uleiul si cateva frunze de busuioc se pun in blender pentru cateva secunse (pana devine un lichid mai gros si verde). Cu acest ulei umplem rosia, punem cateva frunzulite de busuioc pentru aspect si o plasam (rosia astfel pregatita) in centrul platoului.
Se prepara cu putin inainte de a fi servita, pt ca avocado, stand un timp mai indelungat, se inegreste. Un vin alb se potriveste foarte bine.
|