Buşeuri cu legume
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 pachete de aluat de foetaj, 200 g orez, 3 roşii, 1 morcov, 1/4 ţelină, 100 g porumb, 3 linguri de ulei de măsline, 1 legătură de ceapă verde, 2 portocale, 1 ou, 2 linguri lapte, sare, piper, pătrunjel, unt.
Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa, morcovul şi ţelina curăţate şi date pe răzătoare, se călesc timp de două minute, apoi se adaugă orezul spălat. Se căleşte, se toarnă două căni de apă, se condimentează şi se lasă la fiert. Când orezul este aproape gata, se adaugă roşiile tăiate, boabele de porumb, sucul de portocale şi pătrunjelul tocat.
Se condimentează dacă mai este nevoie, se mai fierbe timp de 10 min. şi se opreşte focul.
Foetajul se dezgheaţă la temperatura camerei ca să nu se rupă foile, se decupează rondele cu un pahar şi se ung cu oul amestecat cu laptele dulce. Apoi se suprapun, se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi se introduc în cuptor.
Se scot, se umplu cu amestecul de legume, se presară verdeaţă tocată şi se servesc calde sau reci.
|