http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Canelloni cu brânză şi spanac
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 16 canelloni (macaroane-tuburi, pentru a putea fi umplute, se gasesc in comert), sare, 650 g spanac proaspat, 75 g samburi de nuca, 150 g telemea, 1 ou, 1 lingura pesmet, piper, un praf de oregano, 3 linguri unt (margarina), 2 linguri (cu varf) de faina, 3/4 l lapte, 75 g cascaval ras, grasime pentru forma, 400 g rosii.

Mod de preparare: Se fierb canelloni in apa cu sare si se lasa sa se scurga.
Se alege spanacul, se spala si se tine un minut in apa clocotita. Se clateste cu apa foarte rece, se scurge si se toaca mai mare.
Se amesteca spanacul cu nuca zdrobita, telemeaua faramitata, oul si pesmetul si se adauga sare, piper si putin oregano (ras). Cu aceasta compozitie se umplu apoi macaroanele canelloni.
Se pun la incins doua linguri de margarina, se adauga faina, se amesteca pana se rumeneste putin si se stinge cu lapte. Se lasa sa fiarba foarte incet circa 5 minute, dupa care se incorporeaza cascavalul ras. Se gusta de sare si piper.
Se incinge cuptorul.
Se unge o forma cu grasime, se toarna pe fund trei linguri de sos (lapte + cascaval), se aseaza canelloni, iar peste ele se toarna sosul ramas si se presara cascavalul ras.
Se oparesc rosiile, se curata de pielita si seminte, se taie cubulete si se pun si ele peste canelloni.
Deasupra se presara restul de unt (margarina) taiat bucatele.
Se coc 40 de minute (in primele 20 de minute forma se acopera cu folie de aluminiu).