http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Creme"

Căpşuni în gelatină
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g capsuni, 3 portocale, 2 grapefruit roz, 100 g zahar, 300 ml suc proaspat de portocale, 3 foi de gelatina (2 g fiecare), cateva frunzulite de menta.

Mod de preparare: Se dizolva gelatina in putina apa rece.
Se spala capsunile si se curata de codite. Se zdrobeste jumatate din cantitatea de capsuni in mixer, iar capsunile ramase se taie in doua.
Intr-un castron (pentru a nu pierde zeama) se curata portocalele si grepfruiturile atat de coaja, cat si de pielite, apoi se taie fiecare feliuta in 3-4 bucati. Se pun apoi la scurs.
Zaharul si 100 ml suc de portocale se pun la foc mic pana se dizolva zaharul. Se da deoparte si se incorporeaza gelatina. Se adauga restul de suc de portocale, sucul de la fructele taiate si capsunile zdrobite.
Se tapeteaza o tava de chec cu folie de plastic alimentar si se toarna din compozitie pana la o inaltime de 2 cm. Se introduce tava la frigider si se lasa la rece 15 minute. Se adauga fructele taiate, apoi se toarna restul de compozitie si se pune la rece inca 4 ore.
Se rastoarna tava pe un platou, se indeparteaza foita de plastic si se decoreaza cu frunzulite proaspete de menta.
Se serveste rece.