http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Caracatiţă cu orez
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 150 g caracatita, 300 g orez, 50 ml.ulei, 1 varf de cutit de sofran, 1 lingura rasa de ardei gras rosu taiat cubulete, 1 lingura rasa de ardei gras verde taiat cubulete, sare, piper.

Mod de preparare: Caracatita se taie in cubulete sau rondele (tentaculele). Spalam bucatile de caracatita in multa apa,apoi o lasam sa se scurga. Incingem uleiul si introducem pentru cateva minute (cam 5 minute) bucatile da carne.carnea nu trebuie sa se prajeasca, ci doar sa se innabuse. Daca este nevoie,adaugam din cand in cand cate putina apa. Orezul, ales si spalat in multe ape, se pune la fiert. Pentru cele 300 de grame de orez vom folosi 900 ml.de apa. Cand incepe sa fiarba apa cu orezul, se adauga caracatita innabusita, sofranul, sare si piperul. Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute fara a se amesteca. Dupe ce au trecut cele 10 minute se verifica daca orezul este fiert. Se adauga cubuletele de ardei si se amesteca cu grija. Vasul se lasa acoperit la cald inca 5 minute, dupa care caracatita cu orez poate fi servita.