Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 750 g cartofi rezistenti la fierbere, sare, 200 g telina, 1 ceapa, 1-2 linguri faina, 4 linguri de unt topit, 1 lingura de unt rece, 100 ml lapte, nucsoara, 4 carnati proaspeti, 2 lingurite de mustar semi-iute.
Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja, se taie in doua si se fierb 10 minute in apa cu sare. Se curata telina, se taie marunt. Se adauga peste cartofi si se mai lasa sa fiarba 10 minute.
Se curata ceapa si se taie inele subtiri. Se presara cu faina si se rumeneste in 3 linguri de unt topit (se topeste untul si se strecoara), apoi se incinge din nou.
Se strecoara cartofii si telina, se zdrobesc bine cu furculita (ca piureul) sau se paseaza prin sita. Se adauga atat unt si lapte fierbinte, pana ce cartofii si telina devin un piure spumos. Se pune sare si putina nucsoara rasa. Se tin la cald.
Se prajesc carnatii in untul topit (ramas) bine incins, pe ambele parti, apoi se scot din tigaie. In grasimea ramasa se amesteca mustarul, care se stinge cu 125 ml de apa, apoi se lasa sa dea un clocot.
Se aseaza pe farfurii carnatii, piureul de cartofi si telina. Peste ele se pune ceapa prajita. Deasupra se toarna putin sos de mustar.
|