Cârnaţi cu lămâie la cuptor
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 2 kg carne de porc, 1 kg carne de vită, 1/2 kg slănină, 100 g usturoi pisat, piper şi sare (opţional), coaja de la o lămîie, o linguriţă de nucşoară.
Mod de preparare: Carnea şi slănina le trecem prin maşina de tocat, căreia îi montăm o sită cu ochiuri mai mari. Pasta obţinută se amestecă, în continuare, cu mirodeniile, iar usturoiul îl adăugăm sub formă de mujdei. Compoziţia se omogenizează cu puţină supă de oase şi se amestecă foarte bine înainte de a umple maţele. Cârnaţii se înţeapă din loc în loc pentru ca aerul să iasă din maţele umplute. Cârnaţii se fierb la foc potrivit, timp de o oră. În acest fel, când îi punem la prăjit, nu mai crapă.
|