Cârnaţi cu varză şi mere
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 felii jambon afumat (fara sorici), 500 g carnati afumati, 30 g unt, 1 ceapa mica taiata marunt, 3 cesti varza dulce taiata fasii, 2 mere acrisoare (curatate de coaja si taiate felii), 3 linguri concentrat de legume (Vegeta + apa), sare, piper macinat.
Mod de preparare: Se taie jambonul in fasii subtiri, iar carnatii felii groase de 2 cm. Se incinge untul intr-o cratita si se prajesc fasiile de jambon 2-3 minute, se scot si se prajesc apoi si feliile de carnati circa 5 minute. Se scot si ele din cratita si se tin la cald. Se pune ceapa la prajit si dupa un minut se adauga jambonul, varza, merele, zeama de legume, putina sare si piper, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic 10-15 minute. Se aseaza amestecul de varza pe farfurii, deasupra se pun feliile de carnati si se servesc cu felii de paine prajita, unse cu putin unt.
|