http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Cârnaţi prăjiţi

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 cârnaţi, untdelemn sau grăsime de porc.

Mod de preparare: Cîrnaţii proaspeţi sau afumaţi se pun într-o cratiţă sau tigaie potrivită cu mărimea (nu mai mare), în care se toarnă apă fierbinte cît să-i cuprindă. Se fierbe acoperit, la foc mic, pînă cînd scade apa la jumătate, apoi se întorc pe partea cealaltă şi se lasă să fiarbă pînă scade complet apa, circa 30 minute, în total. Cînd apa a scăzut şi cîrnaţii au lăsat puţină grăsime, se mai adaugă untdelemn sau grăsime de porc, ca să fie unsă bine cratiţa. Cîrnaţii se lasă să se rumenească, întorcîndu-se pe toate părţile, supraveghind să nu se ardă grăsimea (apă nu se mai pune). Prăjiţi în acest fel, vor fi foarte gustoşi şi suculenţi. Cîrnaţii se servesc calzi sau reci, ca şi chiftelele.