Cartofi călugăreşti
Reţetă tradiţională din România
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: Cartofi cu coaja roşie, varză acră, ceapă roşie, ulei.
Mod de preparare: Se aleg cartofi cu coaja roşie, se spală bine şi se pun într-o tavă în cuptorul bine încins.
Până se coc cartofii, se pregăteşte o salată din varză acră tăiată mărunt, ceapă roşie şi ulei.
După ce cartofii s-au copt, se scot într-un castron şi se acoperă cu un prosop mai gros, pentru a se păstra calzi.
Fiecare mesean îşi ia cartofii necesari în farfuria lui, îi taie în două, îi unge cu ulei, îi sărează şi îi serveşte cu salata de mai sus.
Cine doreşte, poate să bea şi câte un pahar de zeamă de varză acră (moare).
|