Cartofi copţi cu sos de muştar
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 5 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 20 de cartofi, 3 căţei de usturoi, 2 linguri ulei, boia dulce după gust, sare, piper.
Pentru sos: 2 gălbenuşuri, 1 borcan de muştar (270 g), 2 linguriţe zahăr, 2 linguri oţet, sare, ulei, 1 legătură mărar.
Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi ungi cu ulei, îi aşezi într-o cratiţă sau o tavă. Adaugi usturoiul curăţat şi tăiat fin, sare, piper. Presari pe fiecare cartof puţină boia şi apă cât să cuprindă cartofii până la jumătate şi-i dai la cuptor pentru 45 de minute până devin aurii.
Sosul: Freci gălbenuşurile cu un praf de sare, torni uleiul în fir ca la maioneză, apoi adaugi muştarul, zahărul, sarea, oţetul şi mărarul tocat.
Aduci cartofii la masă îmbrăcaţi în sos.
|