http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 cartofi marisori, 180 g sunca sau parizer foarte slab, 180 g branza (slaba, dar sarata, e mult mai gustos), 100 g ceapa verde taiata marunt, 1 cutiuta smantana (12% grasime), piper negru, sare, frunze de marar si patrunjel (optional).

Mod de preparare: Se coc cartofii in cuptor:cand sunt gata se taie pe jumatate in lungime, se scoate miezul avand grija sa mai ramana jumatate de cm.
Acest miez se amesteca cu sunca/parizerul, 3/4 din branza,3/4 ceapa, smantana, piperul negru, frunze marar si patrunjel taiate marunt
Intre timp pe o tava pe care am asezat o folie de aluminiu (nu e obligatoriu), se aseaza cochilile de cartofi care se umplu cu amestecul de mai sus.
restul de branza si ceapa verde (cruda) + marar se amesteca si se presara peste cartofii umpluti.se baga tava la cuptor fara a se acoperi cu nimic pana cand amestecul de deasupra capata o culoare aramie.