Cartofi cu castraveţi şi şuncă
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg cartofi mici, 2 castraveti, 2 cepe rosii, 20 g unt (margarina), 50 ml concentrat de legume (Knorr+apa), 100 g smantana acra, 200 g sunca, sare, piper, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 legatura marar.
Mod de preparare: Se spala cartofii, se fierb 20 de minute si se curata de coaja. Castravetii se curata de coaja, se taie in doua pe lung, se scot semintele si apoi se taie bucati. Se curata cepele si se taie in opt. Se incinge untul (sau margarina) si se calesc bucatile de castravete si de ceapa.
Se toarna deasupra zeama de zarzavat si se incorporeaza smantana si sunca taiata fasii. Se mai incalzesc putin, se adauga si zeama de lamaie, sare, piper si se presara cu mararul verde tocat marunt.
Sosul cu legume si sunca se serveste cu cartofi fierti (intregi).
|