Cartofi cu sos de brânză şi ridichi
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfărîmicioşi, 6 linguri ulei, 1 linguriţă maghiran uscat, sare, piper, 1/2 castravete, 1 legătură ridichi, 1 legătură codiţe de ceapă verde, 500 g brînză de vaci, 150 g iaurt, 1 legătură pătrunjel.
Mod de preparare: Se încinge cuptorul (cu tava înăuntru) la 200 grade C. Se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se taie şpalturi. Se bate uleiul cu maghiranul, sarea şi piperul şi se amestecă cu cartofii tăiaţi.
Se aşează cartofii în tava încălzită şi se dau 40 de minute la cuptor, întorcîndu-i din timp în timp.
Castravetele curăţat şi tăiat în două şi ridichile curăţate şi spălate se taie cubuleţe. Codiţele de ceapă verde se spală, se zvîntă şi se taie rondele. Se amestecă toate cu brînza de vaci şi iaurtul şi se gustă de sare şi piper. Se presară pătrunjelul verde peste cartofi, care se servesc calzi, împreună cu sosul de brînză şi ridichi.
|