Cartofi noi umpluţi cu legume
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi mari, 2 roşii, 1 dovlecel mic, 1 ardei gras, 1 legătură pătrunjel, 150 g smântână, sare, piper, oregano uscat, 125 g mozzarella.
Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală, se scurg şi se fierb cca 25 de minute în apă cu sare. Între timp, roşiile se opăresc 1 minut în apă clocotită, se pun imediat în apă rece şi se curăţă de piele şi de seminţe; se taie apoi în cubuleţe mici. Dovlecelul se spală, se îndepărtează capetele şi se taie tot în cubuleţe mici. La fel se taie şi ardeiul, spălat şi curăţat de seminţe. Legumele se amestecă cu pătrunjelul tocat şi cu smântâna. Se condimentează cu sare, piper şi oregano după gust. Se scurg cartofii fierţi şi se golesc de miez cu o linguriţă (dar nu complet). Se umplu cu amestecul de legume şi se presară cu mozzarella tăiată bucăţele mici. Se coc 10 minute în cuptorul încins, la foc potrivit, până se topeşte brânza.
Se servesc fierbinţi.
|