http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g cartofi, 150-200 g şunculiţă ţăranească sau kaiser sau orice alt mezel afumat care să aibă şi grăsime, 2 cepe, 2 ardei graşi, 2 roşii, sare, piper, Vegeta.

Mod de preparare: Se taie cartofii rondele şi se spală bine. Se taie şunculiţa, ceapa, ardeiul şi rosiile decojite.

Se adaugă condimentele şi se amestecă bine. Se aşează în tavă, fără a se adăuga nici un pic de apă. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se pune la cuptor 30-40 min.

Când sunt încă fierbinţi, se poate rade caşcaval şi se poate adăuga verdeaţă tocată, după gust.

Se pot servi ca atare sau ca garnitură la friptură.