Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 cartofi mari, 400 g carne de porc (tocata), 6 felii subtiri de bacon, 250 g ciuperci, 2 cepe, 1 varf de cutit praf de curry, 1 cub supa concentrata de pasare (Knorr), 30 g unt, sare, piper.
Mod de preparare: Se curata ceapa si ciupercile si se taie marunt. Se-ncinge untul intr-o tigaie, se caleste ceapa, dupa care se adauga ciupercile si se calesc si ele, pana ce se evapora toata apa. Se rastoarna intr-un castron si se amesteca bine cu carnea tocata, praful de Curry, sare si piper. Cartofii curatati de coaja se spala si se zvanta intr-un stergar. Pe una din partile laterale, se taie o fasie, pentru ca leguma sa aiba stabilitate in tava, iar pe partea de deasupra se taie un capac, pe orizontala, si se scobesc usor. Se umplu cu ciuperci, se pune la loc capacelul, se infasoara fiecare cartof cu o felie de bacon si se leaga cu un fir de ata pentru bucatarie. Se asaza unul langa altul intr-o cratita, se toarna peste ei cubul de supa concentrata diluat in 200 ml apa calda, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 30 de minute. (Se incearca daca sunt fierti, intepandu-i cu un cutit.)
Se servesc fierbinti.
|