http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Cartofi umpluţi cu legume
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 cartofi, 2 morcovi, 2 ardei graşi, 300 g ciuperci, 100 g orez, 200 g mazăre, 100 g boabe de porumb, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, 150 g caşcaval, sare, piper, ulei, pătrunjel, sfeclă roşie, varză roşie, varză albă.

Mod de preparare: Cartofii se fierb 20 de minute. Se scot din apă, se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă.
Morcovii se curăţă de coajă şi se taie în cubuleţe, cepele şi usturoiul se toacă mărunt. Ciupercile curăţate se taie în jumătăţi, ardeii graşi, în cubuleţe.
Se încinge ulei într-o cratiţă şi se adaugă legumele tocate. Se călesc cinci minute şi se pun boabele de mazăre şi orezul spălat. Se condimentează cu sare şi piper, se călesc până când orezul este sticlos şi se toarnă apă cât să depăşească orezul cu două degete.
Când orezul şi legumele sunt fierte, se adaugă boabele de porumb şi se mai lasă să fiarbă cinci minute.
Se presară pătrunjel tocat, se amestecă şi, cu această compoziţie, se umplu cartofii fierţi.
Se rade deasupra caşcaval, se aşază cartofii într-o tavă unsă cu ulei şi se introduc pentru zece minute în cuptor.
Se servesc cu salată din sfeclă, varză albă şi varză roşie.