Cartofi umpluţi cu ouă moi
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 cartofi mai mari, 6 oua, 200 ml smantana groasa, 1 buchet codite de ceapa verde taiate rondele, 2 fire patrunjel, 1 varf de cutit nucsoara rasa, sare, piper, 2 linguri ulei.
Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 240 grade C. Spalati bine cartofii, stergeti-i cu un servet de bucatarie, intepati-i din loc in loc cu furculita si asezati-i intr-o tava. Stropiti-i cu putin ulei, dati-i la cuptor si lasati-i sa se patrunda o ora, intorcandu-i din timp in timp.
Cu vreo 10 minute inainte sa-i scoateti din cuptor, fierbeti ouale moi: puneti-le in apa clocotita, lasati-le sa fiarba 6 minute si curatati-le de coaja.
Taiati pe rand capacelul fiecarui cartof si scobiti miezul cu o lingurita - fara sa strapungeti coaja. Amestecati miezul cu smantana si coditele de ceapa verde, sarati, piperati si adaugati nucsoara rasa. Puneti amestecul astfel preparat intr-o craticioara pe foc, incalziti-l, amestecand intruna, si umpleti cu el cartofii.
Asezati pe fiecare cartof cate-un ou moale, decorati cu patrunjel verde, puneti la loc capacelele si serviti-i imediat cu o salata de sezon.
|