http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Caşcaval la capac (I)
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 100-150 g caşcaval, unt sau untdelemn, lapte, făină.

Mod de preparare: Caşcavalul se taie în felii de 1 1/2 cm grosime. Feliile se înmoaie în lapte, se trec bine prin făină, apoi încă o dată abundent prin lapte şi făină (prin lapte se trec ca să se lipească mai bine făina, care va forma o crustă la suprafaţa caşcavalului şi astfel nu se va lipi de tigaie). Se poate face din făină şi puţin lapte o compoziţie ca de clătite, care să acopere în strat subţire feliile de caşcaval, dipă care, luate cu furculiţa, se vor trece prin făină). O tigaiţă numai pentru o persoana se pune la foc mic să se înfierbînte 3-4 minute, fără grăsime; se pun, apoi, 25 g unt sau untdelemn şi, după cîteva secunde, se asaza feliile de caşcaval. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se prăjească 2-3 minute, apoi se trece cu lama cuţitului pe sub ele şi se întorc, lăsînd să se prăjească şi pe cealaltă parte 2-3 minute, ca să se înmoaie bine. Se servesc imediat, altfel se vor întări. Se mănîncă direct din tigăiţă, de aceea se pregătesc separat pentru fiecare persoană.