Caşcaval pane
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 100-150 g caşcaval, unt sau untdelemn, lapte, făină.
Mod de preparare: Caşcavalul se taie în felii de 1 cm grosime, în bucăţi potrivite. Feliile se trec prin lapte sau apă şi apoi prin făină, ou (bine bătut cu furculiţa, până când se face puţină spumă) şi la urmă prin pesmet. Se pregătesc toate feliile.
O tigaie goală (potrivită după cantitatea caşcavalului) se înfierbântă 3-4 min. la foc mic (nu direct pe flacără). Se pune untdelemn cât să o acopere în strat subţire (2-3 mm) şi imediat se aşează feliile de caşcaval, care se prăjesc pe ambele părţi până ce se rumenesc şi caşcavalul se înmoaie.
Se servesc imediat, altfel se vor întări.
|