Castraveţi cu miez de nucă
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 30 g miez de nuca, 1 kg castraveti, o ceapa, o lingura zahar, 200 g smantana, sare, piper, o lingura ulei, un pumn hasmatuchi, patrunjel cret.
Mod de preparare: Miezul de nuca zdrobit se pune intr-o tigaie si se rumeneste (fara grasime). Castravetii se curata de coaja, se taie mai intai in doua (pe lung), se scot semintele si apoi se taie bucati. Ceapa, curatata, se toaca marunt.
Se pune zaharul la topit intr-o cratita si se lasa pana ce devine maroniu.
Se introduc bucatile de castraveti si ceapa si se rumenesc circa 5 minute si ele. Apoi, se incorporeaza smantana si se lasa sa dea cateva clocote, amestecand intruna.
Se sareaza, se pipereaza, se toarna uleiul si se presara cu frunzulite de hasmatuchi si nuca zdrobita.
Ca garnitura: cartofi fierti cu unt.
|