Ceai de Assam
Reţetă tradiţională din India
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 10 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 linguriţe ceai verde de Assam, 2 linguriţe ceai negru de Assam, 5 capsule de cardamon, 1/2 baton scorţişoară, 3 cuişoare, 1 1/2 baton vanilie, zahăr candel, lapte după gust.
Mod de preparare: Se amestecă ceaiul verde cu cel negru într-o cană, apoi se toarnă 1 l de apă fierbinte şi se lasă cel puţin 3 minute.
Se pun seminţele de cardamon într-un filtru de hîrtie, împreună cu scorţişoara, vanilia şi cuişoarele.
Se introduce totul intr-o a doua cană şi se toarnă infuzia de ceai, strecurată printr-o sită fină.
După 5 minute, se îndepărtează condimentele, se toarnă ceaiul în ceşti şi se drege, după gust, cu zahăr şi lapte.
|