Ceapă murată în oţet (I)
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 kg ceapă albă mai mică, 4 ardei iuţi, 6 foi de dafin, 1 linguriţă boabe de piper, 1 l oţet de 9 grade, 1 ramură de cimbru, 1 ramură de rozmarin, sare grunjoasă, 3 cuişoare.
Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi spălaţi-o, lăsaţi-o să se scurgă şi aşezaţi-o în borcane. Puneţi în fiecare borcan câte 1-2 ardei iuţi, 1 cuişoară, câteva boabe de piper şi 2 foi de dafin.
Fierbeţi oţetul cu 1 lingură de sare grunjoasă. Turnaţi oţetul fierbinte în borcane. Puneţi sub borcane lama unui cuţit, când turnaţi oţetul, ca să nu se crape.
Legaţi borcanele după ce s-au răcit şi păstraţi-le în loc răcoros.
|