Cebiche (salată de peşte crud marinat)
Reţetă tradiţională din Peru
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 800 g de file de peşte alb (merluciu, cod sau chiar somon), 2 cepe, 1 căţel de usturoi, 1 ardei iute verde, 1 portocală, 6 lămîi verzi sau 4 lămîi galbene, 1 salată verde.
Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi usturoiul. Se pisează usturoiul şi se taie ceapa rondele. Se taie ardeiul în două pe lung, se scot seminţele şi filamentele albe şi se taie în lamele fine.
Se taie şi se stoarce sucul portocalei şi al lămîilor.
Se taie peştele în cuburi sau în felioare. Se pune peştele pe fundul unei salatiere. Se acoperă cu usturoiul, ceapa şi ardeiul. Se sărează şi se varsă sucul citricelor pe deasupra. Se lasă la frigider pentru cel puţin 4 ore, amestecîndu-se din cînd în cînd.
Se spală şi se usucă foile de salată. Se căptuşesc boluri individuale cu salata verde şi se pune pe deasupra peştele marinat. Se decorează cu rondele de ceapă şi lamele de ardei iute din marinată.
Se poate face această salată şi cu cozi de creveţi sau langustine şi se adaugă în marinată o lingură de muştar (de Dijon) şi o linguriţă de bulion de tomate.
|